De dekking van objecten volgens ontwerplaag instellen

Deze modus werkt alleen wanneer Gebruik GDI+ (Windows) is aangevinkt in de categorie ‘Weergave’ van de Vectorworksvoorkeuren zie Documentvoorkeuren: tabblad Weergave.. Ontwerplagen beschikken over een parameter om de graad van transparantie te regelen voor objecten die zichtbare objecten op een andere laag overlappen. Bij een Dekking van 100% is niets onder actieve laag zichtbaar. Verlaag de dekkingsgraad om de transparantie van de objecten op de laag te verhogen.

Om de dekking van objecten volgens ontwerplaag in te stellen:

a naar het tabblad Ontwerplagen in het Organisatievenster. Selecteer een of meer lagen en klik op de knop Bewerk.

Het dialoogvenster ‘Bewerk ontwerplagen’ wordt geopend.

Verplaats de schuifknop voor de Dekking naar links om de transparantie te verhogen. Of: geef een dekkingspercentage (0-100) op in het veld rechts van de schuifknop.

Het is ook mogelijk om voor elk object afzonderlijk een dekkingspercentage in te stellen. Zie Dekking.

De weergave van objecten volgens ontwerplaag instellen